1 martie 2024
spot_img

Ultimele Postari

Cele mai pariate piete de pariuri online

 • Fie ca vorbim despre agentii stradale de pariere sau despre pariuri online, un parior trebuie sa cunoasca cele mai populare tipuri de pariuri, dupa care poate continua “studiul” cu pariurile speciale ale fiecarei case de pariuri. In articolul de mai jos iti prezentam foarte clar, in ordinea importantei lor, cele mai pariate piete de pronosticuri fotbal. In afara de acestea, mai sunt alte zeci, poate chiar sute de variante pe care poti sa le alaturi pe un bilet pariuri sportive.
  Pentru a intelege mult mai usor, prin puterea exemplului, vom considera ca ne uitam pe oferta de pariere a meciului Steaua – Dinamo si dorim sa alegem un pronostic.

Pariuri tip 1×2

 • Cu multi ani in urma, cand s-au pus bazele caselor de pariuri, o buna perioada de timp acest tip de pariu era singurul pe care se putea paria: cine castiga meciul sau egalitate.

Timp regulamentar

 • Daca pe biletul creat de noi scriem/selectam “1” in dreptul meciului ales, inseamna ca vrem sa pariem ca Steaua va castiga meciul dupa cele 90 de minute, incluzand cele 3 minute de prelungiri. Daca selectam “2”, pariem ca Dinamo va castiga meciul, iar daca alegem “X”, consideram ca meciul se va termina la egalitate.

Prima repriza

 • Meciul este impartit in doua reprize egale a cate 45 de minute, iar casele de pariuri au oferit si varianta de pariere doar pe prima repriza, cine conduce in prima jumatate a meciului sau daca va fi egalitate. Principiul este acelasi de mai sus.

Sansa dubla

 • Acest tip de pariu ne ofera sanse mai mari in castigul alegerii. Acopera doua din cele 3 rezultate posibile si ne ofera 66% sanse teoretice de castigare a pronosticului. Destul de mari, nu? Intr-adevar, insa si cotele sunt foarte mici, din motivul asta pariorii prefera rezultat simplu, chiar daca este mai riscant, dar si nivelul de castig e mai mare.

Pariuri tip Over/Under

 • Desi formularea din limba engleza “over/under 2,5 goluri” este mult mai cunoscuta decat varianta in limba romana “peste/sub 2,5 goluri”, casele de pariuri online au impins pariorii sa se adapteze si cu formatul in limba romana. Rationamentul din spatele acestor jumatati se refera la faptul ca 3 goluri > 2,5 (in cazul Over 2,5 goluri) iar 2 < 2,5 (in cazul Under 2,5 goluri).

O/U in meci

 • Acest tip de pariuri sportive se refera la numarul de goluri inscrise in timp regulamentar si, dupa cum ne dam seama si din nume, are doua variante. Nu are importanta daca Steaua marcheaza mai mult sau Dinamo nu marcheaza deloc, doar numarul de goluri face ca diferenta intre a castiga si a pierde acest tip de pariu. Daca pariem Over 2,5 goluri, consideram ca tabela de marcat se va modifica de minim 3 ori, iar daca pariem Under 2,5 goluri, credem ca meciul va avea maxim 2 goluri.

O/U pe prima repriza

 • La fel ca tipul de pariuri sportive “1×2”, si piata de Over/Under a aparut si pe prima repriza. Asadar Over 1,5 goluri in prima repriza inseamna ca asteptam ca meciul sa inceapa in forta si sa se marcheze minim 2 goluri doar in prima repriza.

O/U cornere

 • O idee foarte buna a fost atunci cand s-au introdus pariurile pe lovituri de la coltul terenului, usor usor au devenit foarte populare in randul pariorilor. Principiul este acelasi, daca pariem Over 9,5 cornere in meci, avem nevoie de minim 10 cornere (10>9,5) ca sa castigam pariul. Partea mai putin fericita este ca nu toate casele de pariuri online s-au adaptat la acest tip de pariu, insa cele mai importante ofera acest tip de pronostic pariuri.

O/U pe echipa

 • Acest tip de pariuri sportive se refera la cate goluri inscrie o echipa, un minim sau un maxim, in functie de ce alegere facem noi. Under 1,5 goluri Dinamo inseamna ca Dinamo va inscrie maxim 1 gol in meci. Pariul este castigator si daca Dinamo NU inscrie in meci.

Pariuri pe Handicap

 • Aceasta piata de pariuri sportive inca da batai de cap pariorilor deoarece se fac confuzii intre tipurile de handicap. Unele case de pariuri online folosesc handicapurile europene, in timp ce altele prefera sa ofere doar handicapuri asiatice, acestea din urma fiind mult mai populare si mai intelese de oameni.

Handicap european (3-way, ex: -1, =1, +1)

 • In trecut, pentru a paria pentru o victorie la diferenta mai mare de un gol, handicapul european era solutia tuturor caselor de pariuri fotbal. In cazul in care voiam sa pariem ca Steaua va castiga la o diferenta de minim 2 goluri, alegeam “-1” (inainte de meci, scorul fiind 0-0, noi am ales -1, in modul asta Stelei I se va scadea un gol, deci meciul va incepe de la scorul -1 0). Daca selectam optiunea +1, Steaua pleaca cu un avantaj de un gol, deci inseamna ca pariul nostru este castigator daca meciul se termina la egalitate sau Steaua castiga. Pariul “=1” sau “=2” inseamna ca ne asumam un risc mare si pariem pe diferenta fixa de scor, fix 1 gol sau fix 2 goluri.

Handicap asiatic (2-way; ex: -1,5)

 • Handicapul asiatic a luat amploare din ce in ce mai multa datorita a doar 2 optiuni de genul peste si sub. Pariul handicap asiatic -1,5 este acelasi cu handicap european -1, adica Steaua trebuie sa castige la diferenta de minim 2 goluri ca sa castigam pariul, iar +1,5 inseamna ca Steaua poate chiar sa piarda meciul, dar nu la diferenta mai mare de 1 gol, iar pariul nostru va fi castigator.

Ambele marcheaza (GG/GG3+)

 • Aceasta varianta vine de la abrevierea “Gol Gol”. Pariul nostru este conditionat de inscrierea a cel putin un gol in fiecare poarta, apoi va fi pariu castigator. Daca un meci se termina 3-0 sau 5-0, nu este suficient pentru noi, chiar daca sunt atatea goluri marcate, pariul va fi pierzator. GG3+, dupa cum ati intuit, este un pariu combinat si este conditionat de doua pariuri, atat GG, cat si sa se inscrie in total Minim 3 goluri (Over 2,5).

Concluzia despre tipuri pariuri online

 • Statistic vorbind, acestea sunt cele mai pariate tipuri de pariuri sportive, insa nu este o obligatie de selectie personala. Fiecare dintre noi are preferintele lui, unii prefera pariurile pe cine castiga meciul, altii prefera pariuri pe goluri, toti suntem diferiti, important este sa ne simtim in siguranta atunci cand pariem si sa ne permitem sa pierdem suma pe care o investim pe un pariu, fie el pariu riscant sau pariu sigur, in cazul in care rezultatul este nefavorabil, linistea e cea mai importanta.

Vezi si:

Ultimele Postari

Biletul Zilei cota 2.25

Biletul Zilei cota 2.25
spot_imgspot_img
Romania
33,231
Cazuri Active
Updated on 26/09/2023 9:24 pm